Your search results

Hypotheken

Het kopen van een huis is voor veel mensen een grote stap. Hierbij is het regelen van een juiste hypotheek nog belangrijker. En daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Of u nu juist een starter (u koopt uw eerste huis) , doorstromer (u heeft al eerder een koopwoning gehad) of verlater (u verkoopt een huis maar koopt er geen ander huis voor terug) bent, wij regelen het allemaal en helpen u graag verder.

Er is veel veranderd in de hypothekenwereld. Voorbeelden daarvan zijn:

  • Voor nieuwe hypotheken worden annuïteiten hypotheken of bankspaarhypotheken afgesloten.
  • Veel mensen kunnen minder lenen dan voorheen met dezelfde inkomsten.
  • Ook is het maximaal te lenen bedrag ten opzichte van waarde van de woning minder geworden.

De consequenties van deze (en meer veranderingen) kunnen wij haarfijn aan u uitleggen en bovendien is het eerste kennismakingsgesprek voor onze rekening.

Leuk, maar ook spannend, uw eerste huis kopen. Maar bij de grootste aanschaf in uw leven hoort ook een grote lening: de hypotheek.

Tijdens een eerste inventarisatie kijken we wat je wensen zijn en leggen wij uit wat we allemaal doen. We laten zien wat voor hypotheken u kunt krijgen en wat hiervan de maandlasten zijn.

Tijdens een tweede gesprek gaan we dieper op uw wensen in. Wellicht bent u  al in onderhandeling voor een woning of heeft u een woning onder voorbehoud van financiering gekocht. Dan gaan we kijken welke hypotheek passend is voor deze woning en welk bedrag je nodig hebt voor een overlijdensrisicoverzekering. Ook bespreken we de benodigde verzekeringen voor de woning. Denk hierbij aan de opstal- en inboedelverzekering.

De Hypotheekaanvraag

Zijn jullie helemaal tevreden over ons advies, dan vragen we een hypotheek voor je aan. We geven uitleg over de offerte en we sturen de door jou ondertekende offerte (met alle stukken die daarvoor nodig zijn) naar de geldverstrekker van jullie keuze.

Gezondheidsverklaring

Vaak is er een overlijdensrisico verzekering nodig, om de risico’s af te dekken bij het overlijden van (een van de) huiseigenaren. Wij vragen de offerte voor je aan, leggen uit wat deze inhoudt en versturen deze aan jullie. Voor de aanvraag moet je ook een gezondheidsverklaring invullen. Ook hier kunnen we ondersteunen.

Wat wordt er door ons verzorgd?

We zijn zowel jullie adviseur als jullie personal assistent. We adviseren dus niet alleen jullie hypothecaire geldlening en jullie bijbehorende verzekeringen, maar inventariseren ook jullie andere risico’s (schadeverzekeringen en pensioenverzekeringen)

Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Aanvraag taxatie van de woning waar het om gaat.
  • Aanvraag offerte en uitleg van de voorwaarden van de offerte
  • Het tekenen van de offerte en verzamelen van alle stukken (inkomens, werkgeversverklaring, taxatie, koopakte etc.)
  • Agenderen van ontbindende voorwaarden: het aanvragen van een hypotheek is een complex proces. Steeds vaker vragen hypotheekverstrekkers tussendoor extra informatie. Soms moet daarom de datum van de ontbindende voorwaarden worden verlengd. Wij zorgen voor het in de gaten houden van deze datum en helpen u bij het verlengen hiervan.
  • Bankgarantie. Bij het kopen van een huis hoort meestal een bankgarantie. Ook die regelen we voor u.

Alles akkoord? Wij controleren of de geldverstrekker alles goed heeft geregeld. Zijn de gelden op tijd naar de notaris? Klopt de hypotheekakte met de offerte? Wij checken alles voor u.

Voor doorstromers op de woningmarkt zijn er twee hypotheken. de hypotheek op het oude huis moet worden afgewikkeld en die voor het nieuwe huis moet worden afgesloten. Soms kan de geldlening ‘mee worden genomen’ naar het nieuwe huis. Uiteraard checken we hierbij of de huidige lening nog passend is voor de nieuwe gang van zaken.

Restschuld

Steeds vaker helpen we mensen met een restschuld naar een volgend huis. Dat vergt maatwerk en kennis. Iedere situatie is anders, vandaar dat we een uitgebreide analyse doen.

Inventariserende (advies) gesprekken

Tijdens het 1e gesprek inventariseren we uw wensen en kijken we wat u op dit moment heeft aan hypotheekproducten. We bespreken de huidige hypotheek en een nieuwe hypotheek.
Vaak worden, voordat we een tweede gesprek aangaan, de nodige stukken verzameld zodat we een berekening kunnen maken en een gesprek kunnen voorbereiden. We gaan dan met u de nodige berekeningen bespreken en kijken wat het beste past bij uw wensen.

Contact opnemen met de huidige geldverstrekker

Afhankelijk van de hypotheekvormen van de huidige hypotheek zullen we moeten kijken naar wat er hiervoor geregeld moet gaan worden.

Nieuwe aanvraag insturen naar de geldverstrekker

Voor het omzetten van een levensverzekeringen, spaarverzekering of contact opnemen met de huidige geldverstrekker/verzekeraar of zij deze polis willen omzetten. Vaak wordt dit definitief gedaan als wij een akkoord hebben ontvangen voor de nieuwe hypotheek.

Ook in het geval van een doorstromer zijn we zowel uw adviseur als uw persoonlijk assistent.

Indien u uw huis verkoopt en zicht terugtrekt uit de woningmarkt inventariseren wij grondig wat er op dit moment loopt. We geven opdracht aan de geldverstrekker voor beëindiging. Ditzelfde geldt voor de overlijdensrisicoverzekering.

We kijken ook naar uw particuliere verzekeringen. Uw opstalverzekering kan beëindigd worden per de datum van de overdracht van uw huis, terwijl de inboedelverzekering vaak nog doorloopt. Uiteraard kijken we of deze nog voldoet in de nieuwe situatie.

Uw hypotheek wordt ingelost bij de geldverstrekker.

Meer weten? Vraag het onze specialisten.