Als makelaar richten we ons op Noord-West Veluwe. Met een team van toegewijde Veluwnaren.
Wonen is een werkwoord. En werken doe je in teamverband. Dat team bestaat voor ons niet alleen uit onze makelaars, en onze medewerkers binnendienst, maar ook uit onze opdrachtgevers en klanten. Samen maken we de Veluwe de mooiste plek om te wonen.
Wat wordt uw woning waard

Elspeet - Stakenbergweg 170

Algemeen

Algemene kenmerken
Vraagprijs
Bouwvorm
STATUS
woonoppervlak
perceel
bouwjaar
soort woning
type woning
verdiepingen
slaapkamers
kamers
1.695.000
Bestaande bouw
Beschikbaar
298
7282
2008
Villa
Vrijstaande woning
2
3
7

Adres

Adresgegevens
Elspeet
Stakenbergweg 170
plan een bezichtiging

Unieke Ecologische Schuurwoning gelegen tegen bosrand, met uitzicht op de weiden, velden en de ondergaande zon, in de zgn. agrarische enclave van Elspeet. Een schitterende locatie dicht bij de Leuvenumse bossen en landgoed Staverden.

Wanneer u tussen de hoog opgaande dennen de lange oprit betreedt, ziet u meteen wat de essentie van dit geheel is. Natuur/Natuur! Aarde, Water, Vuur, Licht, Lucht, Ruimte en
Rust. Zo binnen, zo buiten! En.... volop privacy.
Aan de rechterkant van de oprit is de beplanting onder de witte berken duidelijk ontworpen als een bosrand met witbloeiende planten. Aan de linkerkant is er door lage hagen omgeven moestuin. Dan zie je de meer dan 16 meter lange vissenvijver met haar wuivende grassen en daarachter de prairie waar voorwaarden geschapen zijn om het ecologische evenwicht te herstellen, dat vroeger voorkwam op bermen en taluds op de Veluwe. Hier is het uitgangspunt om zo min mogelijk controle uit te oefenen op de natuur en deze alleen maar te begeleiden. Als kers op de taart bevindt zich achteraan tegen de bosrand, de heldere, natuurlijke zwemvijver met helofytenfilter en wat de eigenaresse noemt, haar "champagneterras".
Vanuit deze plek zie je regelmatig spelende jonge dassen, komend uit de dassenburcht in het achtergelegen bos en edelherten die hijgend achter je moeten afremmen omdat ze je, zittend onder de overhangende eiken en tussen de opgaande beplanting, op het laatste moment pas zien. Via een poortje en een zandpaadje door het bos loop je nog een eindje verder en kom je bij de heide die zich grotendeels uitstrekt over de noordkant van de Veluwe.

Biobased, Dampopen, Circulair bouwen. Cradle to Cradle, Natuurinclusief/Biofiel bouwen en een geringe Ecologische voetstap. Dit zijn geen eigentijdse kreten wanneer het gaat over dit object!
De eigenaresse heeft een ontwerpbureau voor Architectuur, Interieur en Tuin en Landschapsarchitectuur. De natuur, de mensen en de omgeving vormen de belangrijkste materialen in haar ontwerpen. Ze heeft dit huis ontworpen en laten bouwen om een plek te creëren waar wonen, werken, genieten van natuur en stilte, voor zowel haar man, die musicus is, als haarzelf, samengaan.
Een beeldende visie, gecombineerd met kennis en kunde, gebaseerd op de archaïsche woonvorm van het "Langhuis".
Meer dan 4500 jaar geleden, in het "Late Neolithicum", de zgn. Kopertijd, leefden hier in dit gebied al de mensen van de Klokbekercultuur. Nauwelijks 1 kilometer naar het westen vinden we hier hun grafheuvels gelegen in de buurt van de Leuvenumse beek. Zij bouwden toen al langwerpige huizen, bestaande uit houten palen, op een ritmische afstand geplaatst, met daartussen wanden en daarop een dak gemaakt van materialen uit de nabije omgeving Vooraan wonen rondom het vuur, achteraan werken, voorraad en wat vee.
Verder zijn niet alleen het simpele ritmische beeld van de kalverstallen in de omgeving, maar ook Japanse invloeden in deze woning duidelijk aanwezig.

Aan de buitenzijde is de woning bekleed met staande latten van onbehandeld vergrijsd eiken. De isolatie van kap en wanden bestaat uit 30 cm dik vlas, en aan de binnenzijde zijn nagenoeg alle wanden voorzien van kalk en andere minerale verf.
De woning is tot de kap toe open voor een optimaal ruimtegevoel. In de dakvlakken zijn 18 op afstand bedienbare dakramen aangebracht voor een optimale licht en lucht toetreding.
Overal is gebruik gemaakt van lange zichtlijnen die het binnen en buitengevoel als een eenheid laten ervaren. De routing is duidelijk.....
Via een plafondhoge transparante glazen taatsdeur kom je in de hal waar nagenoeg onzichtbaar de meterkast is weggewerkt. Hierna kun je kiezen....Rechts, via een kaderloze schuifdeur naar de muziek kamer met openslaande buitendeuren en een kasten wand met bovenlichten over de gehele lengte en zicht op de lange vissenvijver. Via een andere schuifdeur kom je in de bijkeuken, voorzien van boomstam werkblad met wasbak en ingebouwde werkkasten o.a. voor wasser en droger, aparte toegang en een fantastisch zicht op de achtertuin.......Rechtdoor via een plafondhoge gestraalde glazen taatsdeur naar het toilet met indirect verlichtte achterwand, wastafel, spiegel en waterval kraan. Voor de visuele eenheid eveneens bekleed zijn met hetzelfde gestoomde en gestraalde massieve eiken waaruit de keuken is opgebouwd........Naar links, kom je in de eigentijdse en half open handgemaakte massief eiken keuken voorzien van kook en spoeleiland voorzien van blad en spoelbak in gebrand en gezoet zwart graniet. Apparatuur: 2 koelkasten, 1 diepvrieskast, 1 heteluchtoven, 1 stoomoven, 1 combi oven/magnetron en een extra brede gaskookplaat met randafzuiging.
Vanuit hier kun je naar de eetkamer en woonkamer aan de voorzijde. De haardpartij is aan de kamerzijde voorzien van een hout gestookte tunnelhaard en is dubbel uitgevoerd zodat er op het ruime terras aan de voorzijde ook met hout gestookt kan worden.
De prachtig uitgevoerde vissenvijver met zijn strakke belijning en stapstenen is zo ontworpen dat er zowel van binnen als buiten zicht is op het water.
Aan de westzijde zijn twee panorama ramen en een 13 meterlange glas pui met vouwdeuren en op afstand bedienbare bovenramen, die volledig geopend kunnen worden en toegang geven tot het 14.5 meter lange overdekte houten vlonderterras.
Alle elkaar opvolgende vertrekken zijn verbonden met deze glazen wanden.
- De slaapkamer met toegang tot de bijzondere, van veel natuursteen voorziene badkamer, met aan weerszijden een ruime granieten wastafel en een volledig verwarmd en verdiept Japans bad met dubbele waterval, en ook weer een fantastisch uitzicht door het plafondhoge raam.
- Een praktisch ingedeelde dressing met toegang tot het achtergelegen afsluitbare toilet.
- De kantoor/tuinkamer met eigen ingang, toilet met boomstamblad met wastafel, kraan in de spiegel gemonteerd, veel kastruimte en een op afstand bedienbare van glas voorziene inbouw gashaard. Hier is ook de toegang tot het souterrain middels een stalen design wenteltrap.
Een unieke ervaring is de 33m² multifunctionele ruimte in het souterrain met een 2mtr 70 hoge glazen pui met twee openslaande deuren die toegang geven tot het verdiepte buitenterras met een oplopende tuin, met aan weerszijden natuurstenen wanden en een ruime betonnen buitentrap richting maaiveld. De resterende ruimten in het souterrain, waaronder twee slaapkamers met elk een eigen badkamer voorzien van toilet, wastafel, luxe douche en bergruimte en een indrukwekkende technische ruimte, met aardwarmte pomp, boiler en veel bergruimte, zijn te bereiken via een lange gang, met aan de gehele zijkant een diepe, plafondhoge kastruimte, voorzien van schuifdeuren. Dankzij de bovenramen met afstand bediening en het verdiepte maaiveld aan deze zijde is het souterrain in de namiddag zeer zonnig!

Wonen is een werkwoord. En werken doe je in teamverband. Dat team bestaat voor ons niet alleen uit onze makelaars, en onze medewerkers binnendienst maar ook uit onze opdrachtgevers en klanten. Samen maken we de Veluwe de mooiste plek om te wonen.
© 2022 - Vinke Veluwe Makelaars
crossmenu