Bekijk de nieuwbouw Oud Duyn te Ermelo
Als makelaar richten we ons op Noord-West Veluwe. Met een team van toegewijde Veluwnaren.
Wonen is een werkwoord. En werken doe je in teamverband. Dat team bestaat voor ons niet alleen uit onze makelaars, en onze medewerkers binnendienst, maar ook uit onze opdrachtgevers en klanten. Samen maken we de Veluwe de mooiste plek om te wonen.
Bekijk nieuwbouw Oud Duyn

Wat wordt uw woning waard?

Vinke Veluwe Makelaars
De woningmarkt is altijd in beweging.
De ontwikkeling van de huizenprijzen heeft alleen al in de afgelopen 20 jaar gevarieerd tussen +20% en -/-10% op jaarbasis. Het zal duidelijk zijn dat dergelijke schommelingen flinke invloed kunnen hebben op de waarde van uw woning.
Erik met Te koop bord

Diverse factoren

De huizenprijzen worden bepaald door diverse factoren. Denk hierbij aan de hoogte van de hypotheekrente, de hypotheeknormen en de regels voor hypotheekverstrekking. En natuurlijk de hoogte van het woningaanbod en de vraag naar woningen. De realiteit is wel een stuk complexer als het lijkt. Een hoge hypotheekrente betekent niet automatisch dalende woningprijzen. In de jaren 70 was de hypotheekrente bijzonder hoog. Maar ook de inflatie was zeer hoog, waardoor woonhuizen een goede investering bleken tegen de geldontwaarding. En woning schaarste betekent niet automatisch een stijging van de huizenprijzen.
Wat verder een rol speelt bij de waardeontwikkeling van uw huis is de mate van verduurzaming. De Rijksoverheid wil de CO2-uitstoot verminderen door over te stappen op duurzame energie. Daarom kunt u vanaf 2050 in principe niet meer koken op gas of stoken op aardgas. Dan kan dit alleen nog met duurzame installaties. Naarmate de tijd verstrijkt, gaat dit een steeds belangrijkere rol spelen bij de keuze voor een woonhuis. Ook de locatie kan een belangrijke rol spelen bij waardeontwikkeling in de nabije toekomst.
Meer informatie

Wat wordt uw woning waard?

Er zijn diverse factoren die een rol spelen. Neem contact met ons op om eens van gedachten te wisselen wat dit voor uw woning betekent. 
Neem contact op
Sleutelhangers
Wonen is een werkwoord. En werken doe je in teamverband. Dat team bestaat voor ons niet alleen uit onze makelaars, en onze medewerkers binnendienst maar ook uit onze opdrachtgevers en klanten. Samen maken we de Veluwe de mooiste plek om te wonen.
© 2022 - Vinke Veluwe Makelaars
crossmenu