Bekijk de nieuwbouw Oud Duyn te Ermelo
Als makelaar richten we ons op Noord-West Veluwe. Met een team van toegewijde Veluwnaren.
Wonen is een werkwoord. En werken doe je in teamverband. Dat team bestaat voor ons niet alleen uit onze makelaars, en onze medewerkers binnendienst, maar ook uit onze opdrachtgevers en klanten. Samen maken we de Veluwe de mooiste plek om te wonen.
Bekijk nieuwbouw Oud Duyn

Ermelo - Oranjelaan 18

Algemeen

Algemene kenmerken
Vraagprijs
Bouwvorm
STATUS
woonoppervlak
perceel
bouwjaar
soort woning
type woning
verdiepingen
slaapkamers
kamers
875.000
Bestaande bouw
Verkocht
211
5633
1964
Bungalow
Vrijstaande woning
2
7
9

Adres

Adresgegevens
Ermelo
Oranjelaan 18
plan een bezichtiging

Wonen op een toplocatie!

De Wilde Wingerd...gelegen aan één van de mooiste lanen van Ermelo. Exclusief wonen op een eersteklas locatie op de Veluwe.

Wellicht is de bungalow aan de Oranjelaan 18 u wel eens opgevallen, maar het huis geeft zijn geheimen niet zomaar prijs. De woning is begin jaren '60 onder architectuur gebouwd door Architectenbureau J.F. Langenhorst. Eind jaren '60 is de woning aan de achterzijde onder architectuur uitgebouwd (in samenwerking met architectenbureau Van der Meyden), waarbij er veel extra leefruimte is gerealiseerd met onder meer een souterrain. Het was de intentie van de toenmalige eigenaar om een verblijf te bieden aan kinderen voor een korte vakantie op de Veluwe. Het resultaat is een woning met 3 badkamers, 2 keukens en 7 slaapkamers/werkkamers.

Een huis met zeer veel ruimte en veel toepassingsmogelijkheden. Denk aan een bedrijf of praktijk aan huis, mede door een separate entree aan de zijkant van de woning. Het perceel heeft een woonbestemming voor één wooneenheid, maar de indeling is ook prima geschikt voor mantelzorg of voor inwonende ouders. De woning heeft veel charme, maar verdient aandacht en dient op veel punten gemoderniseerd en verduurzaamd te worden.

De woning is gelegen op een rechthoekig perceel van 1.900 m². De bungalow is omgeven door een weelderige tuin met veel privacy en rust. Het geheel ligt op een toplocatie in de geliefde 'Koninginnebuurt'. Een mooie villawijk met ruime lanen in een groene bosrijke omgeving, terwijl het dorp Ermelo met alle voorzieningen binnen enkele minuten bereikbaar is. Wonen op de Veluwe in optima forma!

Mocht u nieuwbouw overwegen: er is een bouwvlak van circa 18 x 18 meter met een maximale bouwhoogte 8 van meter en goothoogte van 3 meter.
Het is mogelijk een riant bijgebouw te realiseren (circa 150 m²). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het bestemmingsplan Kom Ermelo.

Indeling
Begane grond: entree met garderoberuimte en toilet. Toegang tot de woonkamer en toegang tot de keuken. Een grote woonkamer met een zithoek en een eethoek met openslaande deur naar een overdekt terras en de tuin. In de zithoek is een schouw met open haard aanwezig. De keuken is voorzien van een (oorspronkelijk) keukenblok. Bijkeuken met aansluiting voor de CV-ketel, wasmachine en vaatwasser. 
Lange gang met toegang tot 3 slaapkamers. In de gang is ook de meterkast aanwezig. Vanuit twee slaapkamers toegang tot een badkamer met ligbad en wastafel. In de slaapkamers zijn inpandige kasten aanwezig. 
Tweede entree met in het portaal een tweede toilet en een douchecel. Werkkamer die dienst doet als doorgangsruimte naar de achterzijde van de woning. In de aanbouw bevindt zich een tweede keuken met eenvoudig keukenblok. Ruime (woon)kamer met deur naar de balustrade en een schuifpui. Deze ruime kamer is zeer geschikt als werkkamer of als tweede woonkamer. 
Souterrain: Toegang tot het souterrain via de keuken in de uitbouw. In het souterrain bevinden zich twee slaapkamers. Tevens is er een technische ruimte aanwezig met een boiler. Verder in het souterrain een badkamer en een toilet en een toegangsdeur naar de tuin. Aan de achterzijde is de woning grotendeels voorzien van een balustrade. 

In de tuin is een verdiept zwembad aanwezig met een hoge betonnen rand. Het geheel is wel gedateerd. Tevens is er een zwembadhuisje aanwezig met een (afgeschreven) verwarmings- en filterinstallatie en twee kleedhokjes. Verder in de tuin is een carport en zijn er twee tuinhuizen, waarvan één met een gemetselde open haard waar men zou kunnen barbecuen.

De verkoper vertelt over de achtergrond van het huis:

Het huis is kort na de bouw jarenlang eigendom geweest van zuster Lindner, zij was directrice van een kinderziekenhuis. Haar droom was om een gezellig vakantieverblijf voor kinderen te creëren. Dit heeft zij op de Oranjelaan 18 verwezenlijkt; onder andere door het huis aan de achterzijde uit te bouwen.
Het huis had verschillende (kleine) kamers waar een of twee kinderen sliepen en in het grote tuinhuis achter in de tuin sliepen ook kinderen. Er was veel personeel aanwezig: zusters, een kok, bediendes en een tuinman. In één van de kleine kamers is nog een belletje te vinden waarmee het personeel ontboden werd.
Voor de boodschappen legde men een briefje in het melkkastje naast de keuken. De SRV-man kwam er dagelijks langs. Op het terras achter het huis stonden in de zomer lange tafels waaraan de kinderen buiten konden eten. Er was ook een pannenkoekenhuis (het huisje met de open haard buiten) en natuurlijk het zwembad met de kleedhokjes. Vermoedelijk heeft het zwembad zo'n een hoge rand om te voorkomen dat de kinderen er in konden vallen.
Zuster Lindner heeft langs de oprijlaan aan de kant van de erfgrens lindenbomen geplant voor elke zuster die er werkte.
Toen zuster Lindner wat ouder werd, kreeg zij gezondheidsklachten en heeft zij het huis gebruikt om (welgestelde) bejaarde mensen te huisvesten en te verzorgen. Kortom, een huis met een rijke historie!

We nodigen u uit voor het maken van een afspraak om deze bijzondere bungalow te bezichtigen.

Wonen is een werkwoord. En werken doe je in teamverband. Dat team bestaat voor ons niet alleen uit onze makelaars, en onze medewerkers binnendienst maar ook uit onze opdrachtgevers en klanten. Samen maken we de Veluwe de mooiste plek om te wonen.
© 2022 - Vinke Veluwe Makelaars
crossmenu